A Teslát is elérte a vörös-tengeri konfliktus

Hírek2024. jan. 12.Növekedés.hu

Kényszerleállást jelentett be a Tesla. Az autógyártó 2 hétre leállítja németországi üzemét, mivel a Vörös-tengeren történő támadások miatt akadozik az ellátás.

A Tesla január 29-től két hétre leállítja a termelést a Berlin mellett található gyárában, mert a létfontosságú kereskedelmi útvonalon közlekedő konténerhajók elleni támadások miatt akadozik az alkatrészek szállítása – írja a CNN.

A grünheidei gyár évente 375 ezer autó gyártására képes az európai ügyfelek számára. A Tesla azt tervezi, hogy február 12-én újraindítja a termelést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai erők konfliktusba kerültek a húszi lázadókkal, mivel védik a hajózást a Vörös-tengeren, amelyen keresztül a globális tengeri kereskedelem mintegy 15 százaléka halad át.

A Maersk dán hajózási vállalat nemrégiben felfüggesztette a Vörös-tengeren való szállítmányait "belátható időre", csatlakozva mintegy tucatnyi más vállalathoz, köztük a BP energiaipari csoporthoz, amely elkerüli az útvonalat. 

A konténerszállító hajóknak és olajszállító tartályhajóknak ehelyett 5000 mérföldes kerülőutat kell tenniük Afrika körül, hogy elérjék Európát.