A tőzsdei kereskedés fortélyaival ismerkedhetnek meg a diákok, szüleik és tanáraik

Hírek2023. feb. 2.Növekedés.hu

Február 1-jén indul a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 6-31. között zajló verseny keretében már a 7-8. osztályos diákok is próbára tehetik tőzsdei befektetési képességeiket a középiskolás fiatalok, szüleik és tanáraik mellett. A legügyesebb tőzsdecápák okoseszközöket, a legjobban teljesítő Pénziránytű Iskolahálózati tag iskolák, diákok és tanárok pedig több mint 1 millió Ft értékű nyereményt vihetnek haza.

A Részvényfutam március 6-án, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 22 részvénnyel. A játék 19 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

Az értékes nyeremények alapja a tudás és a kockázatvállaló képesség

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően értékes okoseszközöket és vásárlási utalványokat nyerhetnek a legjobban teljesítő 7-14. osztályos tőzsdecápák. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Lenovo táblagéppel, Huawei okosórával és JBL fülhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő diák egy-egy Trust vezeték nélküli okostelefon-töltőt nyer. A Budapesti Értéktőzsde a diákok mellett számít a szülők és a tanárok részvételére is, akiknek a nyereménye könyvutalvány lehet.

A Pénziránytű Alapítvány ezen felül több, mint 1 millió forint értékben különdíjakat ajánl fel iskolahálózata legjobban szereplő diákjai, tanárai, valamint a legaktívabb tagiskolák számára:

  • a 3-3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 7-8. és 9-14. évfolyamos diák fejenként 50 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;
  • a 3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző tanár fejenként 50 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;
  • a 4 legaktívabb (azaz legtöbb aktív versenyzőt regisztrált) Pénziránytű iskolahálózati tag iskola egyenként 150 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt kap.

A valós tőzsdei döntések szimulációja kockázatmentesen

A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy azzal nem kockáztatják tényleges megtakarításaikat. Az izgalmas pénzügyi területre való kitekintésen túl a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egy valós folyamatokat modellező eszköze a nyolcadik alkalommal sikerrel zajló online játék.

A PÉNZ7 egyik legizgalmasabb kísérőeseményéről további információ a https://bet.hu/reszvenyfutam oldalon érhető el. A játékra regisztrálni február 1-től itt lehet: https://tozsdejatek.bet.hu/. Regisztrációt követően március 6-tól a játékba belépni is ezen a linken lehet majd.

A PÉNZ7-re pedig még 2023. március 10-ig lehet regisztrálni: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2022.cshtml