A vámok elkerülése érdekében külföldre települnek a kínai cégek

Hírek2018. szept 17.Növekedés.hu

Az amerikai vámintézkedések kikerülése érdekében a kínai vállalatok úgy döntöttek, hogy egy sor termék gyártását, így a kerékpárok, a gumi- és műanyag cikkek, a textíliák előállítását külföldre telepítik, jelenti nyilvános adatokra hivatkozva a Hina horvát hírügynökség.  Az új gyártási helyszínek között van Mexikó, Thaiföld, Myanmar, Vietnam és Szerbia.  Miután az Egyesült Államok 25 százalékos vámot vetett ki egy sor kínai termékre, Peking azonos módon válaszolt. Kitört és hónapok óta tart a világ legnagyobb gazdaságai közötti kereskedelmi háború.  „Az új vámtarifák nyilvánvalóan arra kényszerítik a vállalatokat, hogy világszerte felülvizsgálják beszállítói hálózataikat, hiszen egyik napról a másikra 25 százalékot romlott a versenyképességük” mondta Christopher Rogers, a Panjiva kereskedelmi szakértője. Az egyik ilyen vállalat, a Linglong Tire autógumi-gyártó úgy döntött, hogy 994 millió dollár beruházással Szerbiában épít gyárat, „elsősorban a kedvező hitel-feltételekre való tekintettel”.  „A kereskedelmi válság miatt az egész autógumi-ágazat nehéz helyzetben van” mondta múlt hónapban befektetőknek a Linglong vezérigazgatója, utalva a kínai dömping-vádakkal kapcsolatos, „véget nem érő” vitákra.„Ha külföldön felépítünk egy gyárat, az lehetővé teszi számunkra, hogy kikerüljük a nemzetközi kereskedelmi akadályokat” tette hozzá a vállalat vezetője.  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.