A világ legjobb 50 egyeteme közül az egyik Budapesten indít képzést

Hírek2018. okt 8.Növekedés.hu

A kínai Fudan Egyetem és a Corvinus Egyetem közös mester-képzést indít. A shanghai egyetem a világ 50 legjobbja között szerepel, még a császárság idején alapították. Az együttműködésről szóló nyilatkozatot a Shanghai Forum 2019 elnevezésű budapesti tanácskozás előkészítő eseményén írta alá a két egyetem vezetője.

A shanghai központú Fudan Egyetem a 2018-as egyetemi világranglista szerint a 44. helyen áll, ahol közel 40 ezer diák tanul.
A rangos egyetemet 1905-ben a Csing-dinasztia idején alapították, és azon kevés intézmények közé tartozik, amelyek túlélték a forradalmat, az 1937-es japán megszállást, és a kulturális forradalmat is. A közös képzés során tehetséges, jól képzett szakembereket kívánnak kinevelni – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Shanghai Forum 2019 elnevezésű budapesti tanácskozáson. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a program is része annak a folyamatnak, amelynek során Magyarország, az MNB támogatja a kínai "Egy út, egy övezet" kezdeményezést, vagyis az Új selyemút megszületését.
Magyarország és a kelet-közép-európai régió hidat jelent Európa és Kína között, a térség már bebizonyította, hogy az Európai Unió kicsi, de jól működő motorjává vált az elmúlt években.
A rendezvényen háromoldalú megállapodást írtak alá az MNB, a Budapesti Corvinus Egyetem és a sanghaji Fudan Egyetem vezetői.      Tuan Csie-long, a Kínai Népköztársaság Budapestre akkreditált nagykövete kiemelte: a két egyetem közötti együttműködést a Magyar Nemzeti Bank koordinálta, a mostani közös program magas szintre emeli a két, nemzetközileg is elismert egyetem közötti kapcsolatot. Jelezte: jövő évtől várhatóan közvetlen légijárat köti majd össze Shanghajt Budapesttel. Csen Cse-min, a Fudan Egyetem alelnöke kitért arra, hogy Magyarország az egyik első állam volt, amely felkarolta az "Egy út - egy övezet" kínai kezdeményezést. Hangsúlyozta: a mostani közös MBA-képzés az első olyan program, amelyet a Fudan Egyetem Kínán kívül indít. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora előadásában hangsúlyozta, hogy a kínai és az európai kultúra sokszor találkozott már, ez az új képzés is ennek a folyamatnak a része. A Fudan és a Corvinus közös képzési programja jövő tavasszal kezdődik el.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.