A vírus végleg betehet a mozizásnak - Összes moziját bezárja a világ második legnagyobb hálózata

Hírek2020. okt. 6.Növekedés.hu

A Cineworld e héten bezárja valamennyi moziját az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, ami a piaca 90 százalékát teszi ki - olvasható a reuters.com hírportálon.

A döntés több, mint 45 000 alkalmazott elbocsátását eredményezi. A közétett létszám a vállalat saját alkalmazottjai mellett tartalmazza a takarító és a biztonsági személyzet tagjait is.

A világ második legnagyobb mozihálózata korábban többször jelezte, hogy minden szóba jöhető tőkebevonási lehetőséget megvizsgál. Most mégis arról számolt be, hogy október 8.-tól az Egyesült Államokban működő 536 Regal, és az Egyesült Királyságban működő 127 Cineworld és Picturehouse mozi tevékenységét felfüggeszti.

A Cineworld a továbbiakban is figyelemmel kíséri a helyzet alakulását és megfelelő időben tájékoztatást ad működés újraindításával kapcsolatos terveiről

közölte a brit tőzsdén jegyzett vállalat. Leszögezte:

legfontosabb célja jelenleg a költségek csökkentése és készpénzállományának megőrzése.

A Cineworld júliusban, a vírussal kapcsolatos korlátozások enyhítése idején kezdte meg a filmszínházak újranyitását. Néhány, nagy várakozással övezett új film, így a James Bond „Nincs idő meghalni”, illetve a Marvel „Fekete özvegy” bemutatójának ismételt elhalasztása azonban a következő hónapokat meglehetősen érdektelenné tette.

Londoni brókercégek becslése szerint a vállalat részvényeinek árfolyama, ami idén már több, mint 80 százalékot zuhant, és a bejelentés után újabb 36 százalékot veszítetett az értékéből hétfőn.