A Zara 2025-ig teljesen átáll a fenntartható alapanyagokra

Hírek2019. aug. 25.Növekedés.hu

A Zara fast fashion ruhamárka anyavállalata az Inditex bejelentette, hogy a ruházati lánc minden pamut, vászon és poliészter ruháját organikus, fenntartható vagy újrahasznosított anyagokból szeretné készíteni 2025-ig.

A spanoyl vállalat azt is közzétette, hogy ezt a fejlesztést a többi márkájukra is ki szeretnék terjeszteni, közöttük a Zara Home-ra, a Pull & Bear-re és a Bershkára.

Az Intidex elnöke és vezérigazgatója Pablo Isla azt mondta, hogy elérhető célnak gondolja termékeik 100 százalékának átállását. Azt is hozzátette, hogy példát kell mutatniuk az egész szektornak, hiszen a fenntarthatóság nagyon fontos és szükséges.

A cégnek más környezetbarát céljai is vannak. 2019 végére minden Zara boltot környezetbaráttá akarnak alakítani, ami majd segít csökkenteni a széndioxid kibocsájtást, energiát spórolni és csökkenteni a hulladékot.

Szintén céljuk, hogy a boltok, nagykereskedelmi központok és irodák 80 százaléka tiszta energiát használjon.

Az Intidexnek nem ez az első környezettudatos lépés. A vásárlók már lerakhatják használt ruháikat, cipőiker és kiegészítőiket több mint 1300 Zara boltban, annak érdekében, hogy csökkentsék az úgynevezett divat szemetet.

Fenntarthatóság már kezd elterjedni a divatiparban. Más divatcégek mint a H&M és a Uniqlo is bemutatta saját zöld fejlesztéseit.