Pályázhatnak a kistelepülések az állatvédelmi programra

Hírek2021. jún. 19.MTI

Maximum másfél millió forintos támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a település lakóinak tulajdonában lévő kutyák, macskák ivartalanítására, veszettség elleni oltásának beadására és kutyák azonosító chippel történő ellátására. Indulhat a pályázatok leadása.

Indul a pályázatok beadása, az ötezer fős lakosság alatti települések számára a Magyar Falu Program keretében korábban meghirdetett felelős állattartás elősegítését célzó alprogramra– írja a Miniszterelnökség tájékoztatása alapján az MTI.

A rendelkezésre álló keretösszeg félmilliárd forint. Ebből az önkormányzatok maximum másfél millió forintos támogatást igényelhetnek a település lakóinak tulajdonában lévő kutyák, macskák ivartalanítására, veszettség elleni oltásának beadására és kutyák azonosító chippel történő ellátására - Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos közös közleménye szerint.

A hosszú távú célok között szerepel az önkormányzatok és a civil szervezetek közötti kapcsolatok és együttműködési lehetőségek további erősítése is – derül ki a nyilatkozatukból.


A program az állatvédelemről szóló, februárban indított internetes kérdőívre adott válaszok alapján indul el. Akkor több mint 262 ezren válaszoltak az állatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre és egyértelművé vált, hogy nemcsak a kormány, hanem a válaszadók is kiemelt fontosságúnak tartják az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását. (A kérdőívről a növekedés.hu is írt, amit ide kattintva olvashat el.)

A pályázatok beadási határideje 2021. július 18.