Amerika legjobb üzleti iskolái

Hírek2017. nov 20.Növekedés.hu

Harvard, Wharton, MIT Sloan - Ezek a legjobb amerikai üzleti iskolák. A következő hármas szintén Európában is jól ismert nevekből áll: ilyen a Booth, a Stanford, majd a Duke. A legjobb amerikai üzleti iskolákat rangsoroló listák közül az egyik legismertebb összeállítást a Bloomberg hírügynökség készíti, mi is ezt ismertettük. Ennél az összetett rangsornál a szakértők többféle szempontot mérlegelnek, az iskola hírnevét, a professzori kart, a végzősök elhelyezkedési esélyeit. Pontosabban a kezdő fizetéseiket, mert egy erős üzleti iskolában végzett diáknak elhelyezkednie nem nehéz, a kérdés csak az, hogy milyen kezdőcsomaggal teheti ezt meg. De számít a korábban végzett diákok (alumni) összetartása, szervezettsége.  Van azonban egy olyan, mindenfajta szakmai mérlegelést nélkülöző sorrend is, amely pusztán a végzősök kezdő fizetései alapján állt össze, ezen a kaliforniai Stanford az első, a Harvard csak a második és a Wharton a harmadik. Végül természetesen nem csak ez a két lista létezik, hanem akad olyan is, amelyben a legtöbb friss diplomát felvevő vállalatok HR-eseit kérdezték meg, hogy számukra melyek a legkívánatosabb diplomák, ebben szintén a Harvard lett az első, az MIT-t és a chicagói Booth-t megelőzve.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.