Amerikába tartanak az afrikai startupok

Hírek2017. okt 11.Növekedés.hu

A 27 éves nigériai Komofale egyike azon fiatal afrikaiak százainak, akik eddig már csatlakoztak a New York-i székhellyel létrehozott startup céghez, az Andelához, amely rendkívül gyorsan fejlődik. Nem véletlenül hívta fel az olyan pénzemberek figyelmét, mint a Facebook-alapító Mark Zuckerberg, vagy az olyan blue chip vállalatokét, mint a Mastercard. Az Andela ambiciózus céljai között szerepel a manapság rendkívül divatos edukáció, valamint a gazdasági fejlődés és a – csúnya, de a lényeget nagyon is megragadó kifejezéssel – pénzcsinálás elősegítése. Ennek érdekében a tehetséges afrikai szoftverfejlesztőket juttatja el az Egyesült Államokba és a világ erre fogékony más részeire. Ez találkozik a fekete kontinens egyre erősödő azon igényével, hogy szeretne bekapcsolódni a globális digitális gazdaság vérkeringésébe. Meglehet, még sincs startup-válság az USA-ban – ahogy azt egyesek az utóbbi időben pedzegették. Azt követően, hogy a jelentős növekedésre képes amerikai kisvállalkozásokat padlóra küldte a 2008 őszén kirobbant globális pénzügyi válság, most szárnyalnak – állapította meg a Kauffman Foundation jelentése. E vélekedésüket az alapítvány szakértői a számokkal támasztják alá. Egyrészt azzal, hogy a startupok milyen jelentős növekedést értek el az elindulásukat követő első öt évben. Másrészt azzal, hogy az első tíz évükben ezek a startupok egyre több munkavállalót foglalkoztatnak, alkalmazottjaik száma már meghaladja az 50 főt, amivel már egyre jobban elmozdulnak a mikro- és kisvállalkozási kategóriából a középvállalkozói lét felé. Végül, de nem utolsósorban a startupok fejlődésének gyors ütemét az is tükrözi, hogy az elmúlt három évben átlagban legalább 20 százalékkal növekedtek, amely időszak alatt évente 2 millió dolláros vagy még annál is magasabb bevételre tettek szert.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.