Párizsban már csak elektromos autók lesznek 2030-ban

Tech2017. okt 14.Növekedés.hu

Nem is olyan hosszú idő az a 13 év, ami alatt Párizs városa ki akarja szorítani a belsőégésű motorral működő gépjárműveket, ezzel megoldva a város időnként súlyos légszennyezettségét. A város már eddig is sokat tett a közlekedés okozta légszennyezés ellen, de ez lesz az igazi megoldás. Párizs volt az a város, ahol aláírták a legfontosabb klímaegyezményt, így illik is a városnak példát mutatnia. A 2024-es olimpia idejére már tervezik a dízelautók kiszorítását, bár kérdés, hogy ez az áruszállításban valamint a buszoknál hogyan oldható meg. Már eddig is létesítettek autómentes zónákat, tartottak autómentes napokat és büntetik a 20 évesnél idősebb járműveket. A 66 milliós Franciaországban 32 millió személygépkocsi van forgalomban, viszont Párizsban sokan nem tartanak autót, mivel úgyis nehéz lenne vele közlekedni, gond a parkolás, viszont jó a tömegközlekedési hálózat, gyorsan bővülnek a biciklikölcsönző hálózatok, és a teljesen elektronikus vagy hibrid autókat rövid időre is kölcsönző cégek. Sok más város is tervezi a határidők kitűzését, a belsőégésű motorok okozta légszennyezés igen nagy gond a legtöbb helyen, főleg a dízeleknek köszönhetően, de a katalizátorral ellátott benzinesek is távol vannak a zéró emissziótól. Ha az elektromos autók akkumulátorainak ára lecsökken annyira, hogy már nem lesz drágább ez a típus, mint a belsőégésűek, akkor ezek az intézkedések rendkívüli mértékben felgyorsíthatják az átállást.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.