Londonban költekeznek az indiai turisták

Hírek2017. okt 11.Növekedés.hu

A gyengülő font megtette hatását: a kínaiak után most az indiai turisták költekezése is megnőtt az angol fővárosban. Óriási vásárlóerőt jelenthet a jövőben a két legnépesebb nemzet, különösen, ha fennmarad jelenlegi gazdasági növekedési ütemük. Júliusban 38 százalékkal nőtt az indiai turisták költekezése Londonban a West Enden az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, derül ki a londoni bevásárlónegyed üzleteit képviselő New West End Company jelentéséből. A világ második legnépesebb országának turistái ezzel a harmadik helyre kerültek a kínaiak és az amerikaiak mögött, immár lekörözve a közel-keleti vásárlókat. Az átlagos indiai vásárló 677 fontot költött, míg a kínai turisták 1478 fontot. India gazdasága idén várhatóan 7,2 százalékkal nő, jövőre már 7,5 százalékkal. Népessége 1,3 milliárd fölött jár, míg Kínáé közelíti az 1,4 milliárdot, de 2024-re valószínűleg megtörténik a helycsere az ENSZ becslése szerint. Érthető persze, hogy a távoli India és Kína odalátogató polgárai többet költenek, ha már egyszer rászánják magukat a hosszú útra, mint az európaiak, akik bármikor olcsón odautazhatnak. Az Egyesült Királyság, az egykori gyarmattartó egyébként a 10. legnépszerűbb turistacélpont az indiaiak számára, melyet Európában csak Franciaország előz meg. Az angol font a tavalyi, EU-tagságról szólónépszavazás után több mint 10 százalékot értékelődött le, most kb. 15 százalékkal gyengébb a brit fizetőeszköz. 10-15 százalék nem olyan sok, hogy azért az ember rohanjon egy távoli országba vásárolni, a lélektani hatás azonban jelentős: ha valaki több célország közül válogat, egy ilyen információ gyakran befolyásolja döntését, hisz milyen jól hangzik, hogy egy leértékelődő valutájú országba utazunk.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.