Arany Iránytű Díjat kaptak a a pénzügyeket legeredményesebben oktató tanárok

Hírek2021. jún. 9.Növekedés.hu

Az idei tanév végén is Arany Iránytű Díjakat kaptak a pénzügyeket legeredményesebben oktató tanárok, valamint a pénzügyi versenyeken legsikeresebb diákok. Hat embert - négy diákot és két tanárt – tartott a zsűri a legérdemesebbnek arra, hogy átvehessék a kitüntetéseket.

Az idei tanév végén is Arany Iránytű Díjakat kaptak a pénzügyeket legeredményesebben oktató tanárok, valamint a pénzügyi versenyeken legsikeresebb diákok.

A Szász Károly tervezte Arany Iránytű Díjakat ünnepélyes keretek között Virág Barnabástól, a Magyar Nemzeti Bank alelnökétől vehették át a díjazott tanárok és diákok a Magyar Nemzeti Bank Teátrumában.

Hat embert - négy diákot és két tanárt – tartott a zsűri a legérdemesebbnek arra, hogy átvehessék a kitüntetéseket.

A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanára, Kiss Zoltán az oktatás világában már országos hírnévvel rendelkezik, sokan tőzsdeguruként is emlegetik. Szinte minden évben az élmezőnyben végeznek diákjai a tőzsde- és pénzügyi versenyeken.

Figura Magdolna, a Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Gimnázium pedagógusának vállalkozási szakkörére ötödikes koruktól járhatnak a diákok, akik közül országos pénzügyi bajnokok egész sora került ki.

Figura tanárnő három tanítványa, Hidasi Ákos, Nagy Bence és Takács Benedek is a nyertesek között vannak. A tizedikes fiúk a Trois Cent Soixant Croissants csapat tagjaiként évente tucatnyi pénzügyi vetélkedőn indulnak, igazi versenyfüggőknek nevezik magukat. A Pénzügyi Csúcs és PénzOkos Kupa versenyeket megnyerték, 9. osztályosként pedig 300 középiskolás csapatot utasítottak maguk mögé a BankCode megmérettetésén. De nemcsak pénzügyi területen kiemelkedők, saját diákvállalkozásaik vannak, készítettek már táblajátékot, otthon vannak a webdesign-ban, hamarosan egy online magazint is elindítanak.

A negyedik díjazott diák Strasszer Zsófia lett, aki a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum 9. osztályos tanulója. A European Money Week keretében megrendezett Európai Pénzügyi Kvíz versenyen megszerzett Európa-bajnoki címével érdemelte ki az elismerést.