ARANYRUDAKBAN FIZETTE ÓVADÉKA EGY RÉSZÉT EGY KORÁBBI ROMÁN PÉNZÜGYMINISZTER

Hírek2018. jún 1.Növekedés.hu

Egy korábbi román pénzügyminiszter, Sebastian Vladescu, aki ellen egy korrupciós vizsgálat folyik, 1 milliós óvadékának egy részét aranyrudakkal fizette ki. Sebastian Vladescu állítólag kenőpénzért kötött vasútvonal-felújítási szerződést. A Romania Insider hírportál Nemzeti Korrupció-ellenes Igazgatóságtól (DNA) kapott tájékoztatása szerint a Sebastian Vladescu az ellene zajló vizsgálat idején szabadlábon védekezhet, miután a bíróság által elrendelt 1 millió eurós óvadék legnagyobb részét rendelkezésre bocsátotta. Készpénzben helyezett letétbe 316 ezer eurót, beadott három, egyenként 110 ezer euró értékű aranyrudat, a maradék összegre pedig ingatlan-biztosítékot szolgáltatott (1 euró=318,88 Ft). A vizsgálat igazságügyi felügyelet mellett zajlik. A DNA áprilisban számolt be arról, hogy Sebastian Vladescu ellen vesztegetés és befolyással való üzérkedés gyanúja miatt eljárás folyik. Az ügyészek szerint Vladescu és más román tisztségviselők 2005 és 2014 között mintegy 20 millió euró értékű kenőpénzt fogadtak el egy külföldi vállalattól annak érdekében, hogy szerződést kössenek a Bukarest-Constanta közötti vasútvonal felújítására és kifizessék az ezzel kapcsolatos számlákat. Vladescut az Ügyészség mintegy 3,2 millió euró kenőpénz elfogadásával vádolja.  Sebastian Vladescu két ízben, 2005-2007 és 2009-2010 között volt pénzügyminiszter Romániában.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.