Ukrajna csökkenő tranzitdíjat ajánl az orosz gázszállítások fenntartásáért

Hírek2018. jún 1.Növekedés.hu

Ukrajna mintegy 3 milliárd dollár tranzitdíjtól esne el, ha az orosz gáz az Északi Áramlat 2 vezetéken át érkezne Európába. Az orosz Gazprom és német támogatással bíró öt európai nagyvállalat a Reuters hírügynökség értesülése szerint azt tervezi, hogy a Balti tenger medencéjében megépíti az Északi Áramlat 2 gázvezetéket. Az UNIAN ukrán hírportál szerint a vezeték Kelet-Európát megkerülve köti össze Oroszországot és Németországot, és kétszeresére növeli a szállítható orosz gáz mennyiségét. A vezeték háttérbe szoríthatja az Ukrajnán keresztül történő szállításokat, veszélybe sodorja az Ukrajna számára igen fontos tranzit-bevételeket és növeli az Európai Unió orosz gáztól való függőségét. Az ukrán energetikai nagyvállalat, a Naftogaz várakozásai szerint Ukrajna az orosz gáz továbbításából 2018-ban mintegy 3 milliárd dollár tranzit-bevételre tesz szert. Az Európai Bizottság energetikai ügyekért felelős alelnöke, Maros Sefcovic azt nyilatkozta, hogy a szállítások folyamatosságának biztosítása érdekében Ukrajna a 2020 után esedékes szállításokra díjkedvezményt ajánl Oroszországnak. „Ukrajna a jövőben is részt akar vállalni az orosz gáz Európába irányuló szállításából. Olyan megoldást ajánl a Gazpromnak, amely keretében nagyobb mennyiség szállításához olcsóbb tranzitdíj tartozik” mondta az alelnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkel német kancellárral folyatott megbeszélését követően azt mondta: Moszkva készen áll arra, hogy Ukrajnával megvitassa a gáztranzit folytatásának kérdéskörét.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.