Arcpirító összegeket kérnek el a privát fellépésekért a legnagyobb sztárok

Hírek2021. okt. 10.B.F.

A közösségi médiában sokszor látni, hogy a szupersztárok privát fellépéseket vállalnak. Legyen szó akár Jennifer Lopezről, aki egy indiai milliárdos esküvőjére látogatott el, vagy Drake-ről, aki 13 éveseknek énekelte legnagyobb slágereit, a vagyonosabb réteg körében egyre többen próbálják egymást lenyűgözni azzal, hogy világsztárokat hívnak az összejöveteleikre. Arról kevesebb már kevesebb szó esik, hogy hogyan zajlik egy ilyen privát fellépés egyeztetése, és ami még fontosabb, mennyit kell érte fizetni.

Mennyibe kerül, hogy egy A-listás híresség szórakoztasson minket? A Business Insider utánajárt, hogy mi a teendő, ha a legnagyobb világsztárokat szeretnénk az otthonunkba hívni.

Ryan Schinman a Platinum Rye Entertainment alapítója. A cég a különböző márkákat és a hírességeket köti össze, ajánlatokat intéz. A cég sikerén fellelkesedve Schinman ezenkívül elindította az RBS Celebrity Booking-ot is, amely pedig a hétköznapi embereknek kínálja fel, hogy az ő közreműködésükkel rocksztárokat, rappereket, profi sportolókat és hasonlókat hívhatnak privát eseményekre – már ha meg tudják őket fizetni.

Általában esküvőkre, születésnapokra, és a nagy mérföldköveket megünneplendő eseményekre kérnek fel hírességeket, leggyakrabban zenészeket.

Schinman szerint egy híresség fellépésének költsége "sokkal alacsonyabb", mint amennyit a hirdetők fizetnek például egy kereskedelmi célokból megrendezett forgatásért, mert ez egy zártkörű esemény, és a híresség nem árul semmit.

A zenei üzletág szereplőinek általában 600 ezer (186 millió forint) és 1,5 millió dollár (450 millió forint) között kell fizetni, attól függ, mennyire híresek.

A feltörekvő zenészek 50 000 és 150 000 dollár közötti összegért vállalják a privát fellépéseket. Vannak meredekebb összegek, például a Rolling Stones állítólag 2 és 5 millió dollár közötti összegért vállalta el a fellépést egy születésnapon.

Egy idei összeállítás szerint a legdrágább celebek rangsora a következőképp alakul:

 Előadó

Privát fellépésért elkért összeg

Rihanna

8 millió dollár

Jennifer Lopez

1 és 5 millió dollár között

Maroon 5

2,5 millió dollár

Beyonce

2 millió dollár

Travis Scott

1 és 1,5 millió dollár között

Billie Eilish

1,5 millió dollár

Justin Bieber

1 millió dollár

Taylor Swift

1 millió dollár

Drake

500 ezer és 1 millió dollár között

Nicki Minaj

500 ezer dollár

Cardi B

300 ezer és 500 ezer dollár között