Augusztusban alig nőtt a chipek értékesítése a világon

Hírek2022. okt. 12.MTI

Augusztusban a félvezetők globális értékesítése minimálisan, 0,1 százalékkal, 47,4 milliárd dollárra nőtt a tavaly augusztusi 47,3 milliárd dollárhoz képest - közölte a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA.

Júliushoz képest az eladások 3,4 százalékkal csökkentek.

A félvezető-eladások globális növekedése megtorpant, és az eladások százalékban mért havi visszaesése augusztusban a legnagyobb volt 2019 februárja óta

- közölte John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója.

Augusztusban az európai eladások nőttek a legnagyobb mértékben, és Kínában volt a legnagyobb visszaesés.

A félvezetők értékesítése augusztusban Észak- és Dél-Amerikában 11,5 százalékkal nőtt tavaly augusztushoz képest, Európában 14,9 százalékos, Japánban pedig 7,8 százalékos bővülést jegyeztek fel.

A nyár utolsó hónapjában az eladások Kínában 10 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 2,9 százalékkal estek éves szinten.

Havi összevetésben az augusztusi értékesítés Észak- és Dél-Amerikában 2,8 százalékkal, Japánban 1,4 százalékkal, Kínában 4,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban 4,3 százalékkal esett vissza. Eközben Európában az augusztusi eladások 1,5 százalékkal meghaladták a júliusit.

A SIA az Egyesült Államok félvezetőiparának körülbelül 99 százalékát, és más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.