Az AIR7 brand tulajdonosa pert indít a GVH-val szemben

Hírek2022. dec. 7.Növekedés.hu

A GVH bírságot szabott ki az AIR7 vitamincsalád korábbi és jelenlegi forgalmazója ellen, az erről szóló sajtóközlemény több médiában megjelent.

A Versenyhatóság által indított eljárásokban érintett Kalibra Innovatív Kft., valamint a Green Splid SRL soha nem forgalmazott hatóság által betiltott termékeket. A cégtulajdonosok minden tekintetben elhatárolódnak a közel 60 millió forintra megbüntetett SIREN7 cégcsoporttól, melynek termékei már nem találhatóak meg a piacon.

A Kalibra Innovatív Kft és Green Splid SRL 2022 tavaszán vásárolta meg az Air7 termékek forgalmazásának jogát, az eladó – azóta felszámolás alatt lévő – SIREN7 Kft-től, amely elhallgatta, hogy versenyfelügyeleti eljárás alatt áll. A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL cégek a SIREN7 cégcsoport szándékos megtévesztése miatt sodródtak bele az eljárásokba.

A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL – miután tudomására jutott a versenyfelügyeleti eljárás – folyamatosan együttműködött a hatóságokkal, és a versenyeljárás során vizsgált szigorú, EU-s jogszabályok által korlátozott reklámtevékenység folytatására megfelelési programot dolgozott ki. Ez a két cég minimális – 200 ezer és 500 ezer forint összegű – bírságot kapott a korábbi reklámtevékenységgel kapcsolatosan.

A Green Splid Kft-re kirótt bírsággal a cég nem ért egyet, mert ez a vállalkozás csak védjegytulajdonos, nem forgalmazó. A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL cégek tulajdonosai küzdenek az igazságukért és a GVH határozatát bíróság előtt megtámadják.

A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL cégek tulajdonosai küzdelmet folytatnak az ügyben is, hogy minden piaci szereplővel szemben egyenlő és arányos hatósági elbánást alkalmazzon a GVH.

A Kalibra Innovatív Kft. és a Green Splid SRL hangsúlyozzák, hogy az illetékes hatóságok az általuk jelenleg is forgalmazott AIR7 termékek összetételével kapcsolatban nem találtak problémát, az AIR7 termékek minősége kifogástalan, fogyasztókra gyakorolt pozitív hatása soha nem képezte az eljárások tárgyát.