Az Amazon tulaj vagyona akkora, mint a magyar GDP

Hírek2017. nov 12.Növekedés.hu

160 millió amerikai polgárnak van ugyanannyi pénze, mint a földrész három legvagyonosabbjának: Jeff Bezosnak, Bill Gatesnek és Warren Buffettnek. Idén tízszeres növekedés következett be ahhoz a pénzmennyiséghez képest, ami harmincöt éve a listán való megjelenéshez szükséges volt. A szakadék a szegényebbek és a gazdagabbak között mindig is létezett, de még sosem volt ily mértékű. A leggazdagabb 400 amerikai vagyona több mint Nagy-Britannia éves GDP-je. Gazdagságuk összesen közel háromezer milliárd dollár ez az összeg annyi, mint az USA lakosságának, 64 százalékának a vagyona - derül ki a Forbes összeállításából. Jelenlegi állás szerint az 53 éves Jeff Bezos rendelkezik a legtöbb vagyonnal a világon. Neve összefonódik az Amazon hatalmas sikerével, amely a legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó céggé nőtte ki magát. A vezetést nemrég vette át Bill Gates-től, annak köszönhetően, hogy az Amazon részvényeinek értéke 13 százalékot ugrott. Csak Bezos vagyona hozzávetőlegesen akkora, mint az éves magyar GDP közel egésze. Amancio Ortega 81 éves üzletember, aki óriási vagyonát főként az Inditex ruhacégekből származó bevétel teszi ki, melyek közül kiemelkedő teljesítményt a Zara nyújt. Mukesh Ambani 60 évesen jelenleg India leggazdagabb személye és egyben a legjobban jövedelmező vállalat, a Reliance Industries tulajdonosa, mely olaj és gázkereskedelemmel foglalkozik. Érdekesség, hogy Ambani tulajdonában áll a világ legdrágább magánrezidenciája, amely Antilia néven ismert. Az ingatlan egy hatvanemeletes felhőkarcoló, melynek 600 alkalmazottja van, és állítólag több milliárd dollárból épült fel. Jorge Paulo Leman egy 78 éves brazil és svájci állampolgárságú üzletember társalapítója a 3G Capital befektetési társaságnak, amely olyan élelmiszeripari márkákat birtokol, mint Burger King és Heinz.  Ausztrália legtehetősebb állampolgára a 63 éves Gina Rinehart, egy bányászati mágnás. Apja által alapított Hancock Prospecting elnöke, amely egy magántulajdonban lévő ásványkitermelő és -kivonó cég. Afrika leggazdagabb polgára a 60 éves Aliko Dangote, alapítványának fő célja többek között az egészségügy és oktatás fejlesztése, de komoly összegeket fektet katasztrófaelhárításra is. Legfőképpen Nigéria rászoruló területein szeretné csökkenteni az éhezést.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.