Egy jó nap az Alibabánál: 6755 milliárd forintos forgalom - Ismét tarolt a Szinglik napja

Hírek2017. nov 13.Növekedés.hu

Jack Ma, a kínai e-commerce óriás, az Alibaba csoport alapítója régóta hirdeti a vízióját. New Retail, vagyis újszerű lakossági értékesítés a program neve, és az a koncepció lényege, hogy Ma szerint a jövőben elmosódik a határ az online és az offline értékesítés között, ahogyan a kereskedelem és a szórakoztatás között is. A lényeg a minél gyorsabb és rugalmasabb élménynyújtás a fogyasztóknak. E koncepciónak volt a nagy ünnepe a 11. 11-én (csupa egyes) megrendezett Szinglik napja, a Global Shopping Festival (GSF - világméretű vásárlási fesztivál). Az Alibaba-cégcsoport akciósorozata több mint egyetlen nap, vásárlási akciókkal és kuponokkal. Az eseményre hetekig készült a cégcsoport, globális és hazai (kínai) sztárokkal, zenészekkel, programokkal, beharangozókkal. Ami a puszta számokat illeti, a GSF minden évben 40-50 százalékkal túlszárnyalja a megelőző évi akció forgalmát, idén már  25,3 milliárd dollár (6755 milliárd forint) összesített kereskedelmi bevételt hozott a több száz millió vevő, összesen egymilliárdnál is több vásárlási tranzakciója. Az Alibaba-csoporton belül az Aliexpress az a leányvállalat, amely a különböző kínai vállalkozásoknak platformot biztosít ahhoz, hogy nemzetközi magánszemélyek és cégek vásárolhassanak tőlük. A kínaiak számára nem elérhető nemzetközi portál forgalma legnagyobbrészt az Egyesült Államokból, Oroszországból, Brazíliából és Spanyolországból származik. Aki a november 11-i nagy (kínai) vásárról lemaradt, annak sem kell elkeserednie. Hamarosan jön a hasonló amerikai és európai őrület. A Black Friday, vagyis fekete péntek mindig a hálaadást követő első péntekre, idén november 24-re esik, és nem csak online. Vélhetően, ahogy minden évben, majd idén is bejárja a világot a kedvezményes árukért egymást taposó fogyasztók látványa.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.