Magyar gyártású egészségügyi szűrőbuszokat helyeznek üzembe

Hírek2017. nov 12.Növekedés.hu

Magyar gyártású szűrőbuszok mennek majd azokra a helyekre, ahol nehezen elérhetőek a speciális orvosi vizsgálatok. A kormány Népegészségügyi Stratégiájának egyik fontos eleme, hogy szűrőbuszokat állítsanak üzembe, amelyek közel viszik a vizsgálatokat mindazokhoz, akik számára ez jelenleg nehezen elérhető – tájékoztatott Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Mint mondta: a magyar járműgyártás, és azon belül a buszelőállítás megerősödését jelzi, hogy az egyedi közlekedési eszközökre kiírt közbeszerzési pályázatot két magyar cég nyerte el. A tíz mammográfiás készülékkel ellátott mobil szűrőegységet az Ikarus Egyedi Kft., a tíz általános vizsgálatok elvégzésére alkalmas szűrőegységet a Kravtex Kft. készítheti el. Varga Mihály elmondta, hogy a hazai iparfejlesztési program egyik kiemelt része a tavaly elfogadott Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program, amelynek lényege a hazai gyártás kiemelt fejlesztése. A legfontosabb cél, hogy megújuljon a hazai közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkja, amit a kormány elsősorban magyar gyártású buszokkal kívánja megvalósítani – mutatott rá a gazdasági miniszter kiemelve, hogy a meghozott intézkedések eredményeként a hazai gyártók által legyártott autóbuszok száma egy év alatt több mint duplájára emelkedett. 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.