Az EU költségvetés negyede a jövőben környezetvédelmet szolgál

Hírek2018. máj 31.Növekedés.hu

A következő 7 éves EU-költségvetés 25 százaléka a klímavédelmet célozza. A klímaváltozás az emberiséget fenyegető első számú veszély, ezért a következő 7 éves EU-költségvetés 25 százaléka a klímavédelem céljait szolgálja, jelentette ki az Európai Bizottság energetikai ügyekért felelős alelnöke. Maros Sefcovic a GLOBSEC 2018 Bratislava Forumon tartotta meg előadását, jelenti a szlovák TASR hírportál. „A Párizsi Klímavédelmi Egyezmény egy történelmi mérföldkő. Az emberiség elhatározta, hogy a helyes útra lép” mondta az alelnök. Elismerte, hogy az Egyesült Államok „űrt hagyott maga után”, amikor kivonult az Egyezmény végrehajtásából, de hozzátette: a folyamatot az amerikai közélet is figyelemmel kíséri.

„Soha sem láttam még olyan kedvező hozzáállást, mint amelyet New York, Kalifornia és számos más amerikai állam polgármesterei és vállalkozói részéről tapasztaltam,
akik arról akarnak meggyőzni bennünket, hogy akár az Egyesült Államok akár a Fehér Ház nélkül is betartja a megállapodást”. 

Amikor az Egyesült Államok úgy döntött, hogy visszavonul az Egyezménytől, Európa vállalta a vezető szerepet.

„Mi vagyunk az első nagy gazdaság, amely jogi érvényű előírásokba foglalta a Párizsban elfogadott kötelezettségeket. Akár a szennyezőanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszerét, akár a közlekedés által okozott szennyezést nézzük, mi már elvégeztük a szükséges feladatokat” hangsúlyozta Maros Sefcovic.  Az ENSZ közelgő katovicei, lengyelországi klímakonferenciája előtt felmerül a kérdés: sikerül-e pótolni azokat a forrásokat, amelyeket az Egyesült Államok az úgynevezett zöld projektekre szokott fordítani, vagy sem. Maros Sefcovic szerint ezt a kiesést magán-beruházásokból részben lehet helyettesíteni. Miután néhány befektető még habozik, mert túl kockázatosnak ítéli az ilyen projekteket, az EU azon dolgozik, hogy garanciák felajánlásával afrikai forrásokat vonjon be.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.