Növekszik a tizenéves anyák száma Romániában

Hírek2018. máj 31.Növekedés.hu

Megnőtt azoknak a 15-19 év közötti lányoknak a száma, akik gyermeket szülnek. Míg 2002-ben ezer újszülött édesanyja közül 35 tartozott ebbe a korcsoportba, 2014-re ez a szám 40-re emelkedett, idézi a Mediafax hírügynökség a román Nemzeti Statisztikai Intézetet (INS). Az újszülött gyermekek száma ugyanakkor az 1990. évi 300 ezerről 2014-re 250 ezerre csökkent. Több gyermek születik házasságon kívül, már az összes gyermek 31 százaléka. „A fiatal anyák száma megemelkedett. A vidéken élő fiatal nők sajnos könnyen jutnak ebbe a helyzetbe, valószínűleg azért, mert kevéssé tájékozottak” magyarázza a helyzetet az INS munkatársa. Románia lélekszáma az elvándorlás miatt folyamatosan csökken. Minden évben több, mint 700 ezer ember hagyja el az országot. Jelenleg az Egyesült Királyság a legvonzóbb kivándorlási célpont a románok számára. A korábbi kedvenc irányok, Olaszország és Németország került a második – harmadik helyre, Spanyolország a negyedikre. Kérdéses, hogy a Brexit kapcsán hogyan változik a helyzet. Az INS-nek nincsenek információi arról, hogy a kivándorolt román állampolgároknak hány gyermeke születik.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.