Az MKB Bank és az MKB-Euroleasing most is teljes agrárportfólióval segíti a gazdákat

Hírek2020. máj. 4.Növekedés.hu

Az MKB Bank a jelenlegi egészségügyi helyzetben is az agrárvállalkozások méretét, gazdálkodásának szervezeti felépítettségét figyelembe véve biztosítja a vállalkozások összetett finanszírozási igényeit. A gazdaságok stabil pénzügyi hátterének biztosítása érdekében „MKB Agrár Kamattámogatott Hiteltermékek” néven március óta elérhető a 0,5%-os kamatra igényelhető beruházási hitel az MKB Banknál.

Az MKB Agrár Kamattámogatott Hiteltermékek keretében az Agrárminisztérium által nyújtott kamattámogatás mezőgazdasági termeléshez, erdőgazdálkodáshoz, mezőgazdasági termék feldolgozásához, mezőgazdasági termékek forgalmazásához kapcsolódó beruházáshoz vehető igénybe minimum 3 év, maximum 10 év futamidőre. Az új mezőgazdasági beruházásokhoz igénybe vett konstrukcióhoz 80%-os vissza nem térítendő kamattámogatást kaphatnak azok az agrárügyfelek, akik megfelelnek az NHP programjaiban foglalt feltételeknek. A maximális kamattámogatás mellett így évi fix, 0,5%-os kamattal juthatnak finanszírozáshoz.

Az MKB Bank agrárportfóliójában megtalálható termékek és szolgáltatások a 2020-as évben is az agrárvállalkozások fejlődését, növekedését szolgálják.

Továbbra is kiváló finanszírozási lehetőség a gazdák számára a már jól ismert MKB Hektár Plusz Termékcsalád és az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel.

Az MKB Hektár Plusz hiteltermékcsalád többek között lehetőséget nyújt termőföldvásárlásra 20 éves futamidővel, amellyel gyakorlatilag kiváltja a földbérletet, és lehetővé teszi, hogy a földterület a futamidő végén saját tulajdonná váljon. Szabad felhasználású hitelcélja pedig akár hitelkiváltásra is használható.

Az újonnan megjelent és a banknál már elérhető kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel állami kamat- és kezességvállalásidíj-támogatás mellett egy, két, illetve három évre igénybe vehető folyószámlahitel. Segítségével áthidalhatók a magyar mezőgazdasági termelőágazatba tartozó mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémái. Fontos, hogy minden olyan vállalkozás is igényelheti a hitelt, amely mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik (például cukrászok, pékek, húsfeldolgozók stb.) és legalább egy éve működik a piacon.

Amennyiben a gazda jogosult mezőgazdasági támogatásra és a kifizetési határidő előtt is biztosítani akarja gazdasága zökkenőmentes működését, az MKB Bank a  támogatások előfinanszírozása terén is számos megoldással áll az érdeklődők rendelkezésre. Főbb támogatási típusaink a SAPS alaptámogatás és annak zöld komponense, a termeléshez kötött támogatások (mint például zöldség-gyümölcs, tej, kérődző, anyatehén), az Agrár-környezetgazdálkodási és Ökológiai gazdálkodási támogatás és az átmeneti nemzeti támogatás.

Az MKB Pénzügyi Csoport tagjaként az MKB-Euroleasing a mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozás területén az online ügyintézés kialakításával könnyen, és folyamatosan elérhetővé tette ügyfelei számára, a piaci elvárásokhoz alkalmazkodó finanszírozási konstrukcióit, köztük az NHP Hajrá!-t is.