Az MVM hatalmas értékben kötött új klubhitelszerződést kilenc bankkal

Hírekegy napjaNövekedés.hu

Az MVM Zrt. 2024. október 3-án 150 milliárd forint összegű rulírozó hitelkeret-szerződést írt alá egy kilenc kereskedelmi bankból álló konzorciummal.

A szerződés az MVM Zrt. jelenleg fennálló rulírozó klubhitele lejáró részének refinanszírozására szolgál emelt összegben, kedvező kondíciók mellett. Az új hitelkeret általános vállalatfinanszírozási célokra használható és további előnye, hogy lejárata öt év, így a forrás 2029 végéig az MVM Csoport rendelkezésére áll, rugalmas módon biztosítva a napi és hosszú távú pénzügyi működésének feltételeit.

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta az új hitelkeret jelentőségét, amely hozzájárul a társaságcsoport növekedési stratégiájának megvalósításához és ahhoz, hogy

ezáltal a régió meghatározó energiapiaci szereplőjévé váljon.

Fazekas László gazdasági vezérigazgató helyettes az aláírási ceremónián kifejtette, hogy a megállapodás létrejötte az MVM Csoport pénzügyi forrásokhoz való stabil hozzáférését mutatja, továbbá alátámasztja a cégcsoport kiemelkedő megítélését és kifejezi a finanszírozó bankok támogatását az MVM Csoport növekedési elképzelései kapcsán.