Örök élet vagy kihalás? Sokkoló jóslatokkal áll elő a NatGeo sztárja

Hírek2024. okt. 4.Növekedés.hu

Az MVM Future Talks tudományos ismeretterjesztő sorozata idén az emberi élet meghosszabbításának lehetőségeit és a transzhumanizmus kérdéseit járja körül. A sorozat csúcspontjaként október 11-én egy online talk show-ra kerül sor, amelyben Jason Silva, a világszerte elismert futurista osztja meg gondolatait az emberiség jövőjéről.

Az MVM Future Talks 2024-es évada merész témát boncolgat: az emberi élet drasztikus meghosszabbításának lehetőségeit és következményeit vizsgálja. Jason Silva, a világszerte ismert futurista, a National Geographic sikeres műsorának házigazdája a talk show-ban olyan izgalmas kérdésekre keresi a választ, mint hogy mennyivel szeretnének az emberek tovább élni a jelenlegi átlagos élettartamnál, és

hogyan lehet a tömegeket motiválni életminőségük javítására.

A műsorban Silva rávilágít az emberi élet radikális meghosszabbításának egyénre és társadalomra gyakorolt lehetséges következményeire, valamint a génterápia körüli ellentmondásokra is. Arra a provokatív kérdésre is választ ad, hogy ő maga fokozná-e saját képességeit technológiai implantátumok segítségével, illetve  mi történhet azokkal, akik nem élnek ezekkel a lehetőségekkel.

Az MVM Future Talks 2024-es évadának csúcspontja az október 11-én 18 órától élőben streamelt tudományos talk show lesz. Az esemény különleges sztárvendége Jason Silva, a National Geographic Brain Games című sorozatával hírnevet szerzett futurista és televíziós műsorvezető. Silva, akit az Atlantic "A virális videó korszak Timothy Leary-jének" nevez, inspiráló előadásairól és gondolatébresztő meglátásairól világszerte ismert.

Silva venezuelai-amerikai televíziós személyiség, rövidfilmes, futurista és előadó, aki a technológiát használja arra, hogy az embereket a filozófia és a tudomány iránt lelkesítse.

Silva hisz a transzhumanizmusban és abban, hogy a biológia végül "információtechnológiává” válik. Filozófiája és filmkészítői háttere egyedülálló perspektívát ad neki a jövő technológiai és etikai kérdéseinek megvitatásához.

Jason Silva videóban is üzent a magyar nézőknek: