Új vezető a Linde Gáz Magyarország Zrt. élén

HR2020. nov. 6.H. É.

Ismét magyar vezérigazgató irányítás alá került az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyigázokat előállító vállalata, a Linde Gáz Magyarország Zrt., miután a vállalat élén Andreas Müllert november 4-én Hegedüs Ákos, korábbi Egészségügyi Üzletág igazgató váltotta.

Hegedüs Ákos 17 éve dolgozik a Lindénél. Ez alatt az idő alatt számos hazai, illetve regionális területen töltött be kulcspozíciókat. Jelentős tapasztalatot szerzett az értékesítés, a marketing, az üzletfejlesztés és a projekt menedzsment területén. Teljesítményét számos elismerés igazolja. Több szakmai szervezetben is aktív szerepet vállal, például a Magyar Ipari Gáz Szövetség Egészségügyi gázok és minőségbiztosítás munkacsoportjának vezetője.

A műszaki és gazdasági végzettségű új vezető legfontosabb feladatának a Linde Gáz Magyarország Zrt. termék- és szolgáltatás portfóliójának fejlesztését, a folyamatos innovációt tekinti.

„Megtisztelő feladat és egyben óriási felelősség Magyarország egyik vezető ipari- és egészségügyi gázokat előállító cégét irányítani. A Linde megalakulása óta folyamatosan fejlődik és terjeszkedik, így minden adott ahhoz, hogy a társaság hagyományaira, szaktudására és minőségi termékeire alapozva folytassa töretlen fejlődési pályáját” – mondta el Hegedüs Ákos.

Az új vezérigazgató a vállalaton belül és a különböző üzleti szegmensekben is dinamizmust ígér az elkövetkezendő időszakban. A biztonságtudatos és vevőközpontú gondolkodás, valamint a nemzetközi háttér nagymértékben hozzájárul a cég sikeréhez és a magyarországi elvárások teljesítéséhez. A hidrogén üzemanyag technológia és a széndioxid semleges (ún. zöld) gázok térhódítása szintén további lehetőségeket teremt a Linde számára.