Az OTP segíti a szlovéniai árvízkárosultakat

Hírek2023. aug. 19.MTI

Az OTP-csoport tagjai, a szlovén Nova KMB, az SKB Bank, valamint az OTP Bank 2,2 millió euró támogatást biztosítanak a közelmúltban Szlovéniában történt természeti katasztrófa, az áradások és földcsuszamlások károsultjainak - közölte a OTP Bank.

A támogatás elsősorban olyan önkéntes szervezetekhez jut el, amelyek elsőként segítenek a természeti katasztrófák idején - jelezték.
Az OTP-csoport Szlovénia egyik legnagyobb bankpiaci szereplőjeként kiemelten fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten segítse a helyi közösségeket, támogassa a szükségben lévőket - írták.

Az elmúlt napok áradásait követően a hazai anyavállalat két szlovéniai leánybankjával közösen 2,2 millió eurót adományoz önkéntes tűzoltó, hegyimentő szervezeteknek és a szlovén vöröskeresztnek - ismertették.

Hozzátették, hogy az OTP-csoport a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ilyen kezdeményezések ösztönzésére, a szociális nehézségek enyhítésére, a fenntarthatóság biztosítására, az önkéntességre.

Szlovénia egyes részein szélviharral kísért heves esőzés söpört végig augusztus elején, villámárvizeket és földcsuszamlásokat okozva. A természeti katasztrófának több halálos áldozata volt.