Bár Budapestről kivonultak, egyre jobban megy a Marks & Spencernek

Hírek2017. nov 7.Növekedés.hu

A hatalmas brit ruházati és élelmiszer-kereskedőlánc, a Marks & Spencer kezd magára találni. 2017-ben a cég jelentős átalakításon ment keresztül, aminek keretében rengeteg országból kivonult, így Magyarországról is. Ez egyáltalán nem volt magyarspecifikus egyedi sztori, hiszen Kelet-Közép-Európa több országából, a Baltikumból és a Benelux Államokból is elment a brit cég, de a legjobb piacain, például Kínában is nagymértékben karcsúsított. A cég válságmenedzserei most azonban sikerekről számolhatnak be, a 10 milliárd fontos forgalommal és 6 százalékos nyereségrátával dolgozó cég az élelmiszer-eladásait már növelni tudta, igaz a csak ruházati termékekkel foglalkozó üzleteiből még mindig bezár néhányat. A Plan 2025 elnevezésű nagy stratégiai átalakítási terv azonban összességében sikeres és a 85 ezer főt alkalmazó brit emblematikus cég már túl van a nehezén. A Marks & Spencer jelenleg 959 üzletet műkdtet az Egyesült Királyságban, 454-et világszerte és a bevételek 60 százalékban élelmiszerből, 40 százalékban pedig ruházatból származnak  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.