Benézhetünk Donald Trump egyik rezidenciájába: ilyen belülről a floridai Mar-a-Lago

Hírek2021. okt. 16.B.F.

Donald Trump 160 millió dolláros birtokát a floridai Fehér Házként emlegetik, és manapság igazi nevezetességként tartják számon. Számos vendégszobája, több spa részlege és elegáns étkezője van. A rezidencia stílusában keveredik a francia kastélyok és a modernebb stílusirányzatok pompája.

A rezidencia hatalmas, több mint 126 szobával rendelkezik, így ez a második legnagyobb kúria Florida államban. A birtokon helikopterrel is le lehet szállni, amely lehetővé teszi Trump és az elit vendégei könnyű érkezését és távozását.

Többek között olyan emberek látogattak már ide, mint az üzletasszony Martha Stewart, az énekesnő/színésznő Vanessa Williams, az énekes Rod Stewart és a színész Fabio Lanzoni.

Mar-a-Lago eredeti lakója Marjorie Merriweather Post volt. A kúria az 1920-as években került hozzá, és állítólag 5 millió dollárt költött az épületre, ami nagyjából ma 160 millió dollárnak felel meg – írja a The Richest.

A házban eredetileg 58 hálószoba, 33 fürdőszoba, 12 kandalló és három különálló bombabiztos óvóhely volt.

Amikor Post 1973-ban meghalt, a Fehér Házra hagyta a birtokot, amolyan téli rezidenciaként, az Egyesült Államok kormánya, az elnökök és az őket látogató méltóságok számára. De addigra Richard Nixon kialakította saját rezidenciáját Key Biscayne-ben, Carter pedig jól érezte magát Georgiában. A kormány 1981-ben végül visszaadta a birtokot a Post családnak, de mivel ekkorra már komoly hírnévre tett szert, egy ingatlanmágnásnak felkeltette az érdeklődését a rezidencia.

Az ingatlant 20 millió dollárért hirdették meg. De, amikor Trump 15 millió dollárt ajánlott fel az ingatlanért, a Post család elutasította. Trump ezután úgy döntött, hogy megvásárolja a Mar-a-Lago és az óceán közötti területeket, és kijelentette, hogy olyan házat épít, amely elzárja majd az ingatlan óceánra néző kilátását.

A megosztó taktikája eredményeképp 1985-ben 7 millió dollárért mégiscsak megszerezhette a birtokot.

A villa első felújítása során egy hatalmas báltermet, valamint öt teniszpályát és egy vízparti medencét is építettek. A falakon volt elnökök önarcképei néznek le ránk. Az üdülőhelyen ezenkívül több aranyozott mosdó is megtalálható.

A kilencvenes évek pénzügyi nehézségei közepette Trump üdülőhellyé alakította a birtokot. A helyszín koncerteknek, jótékonysági rendezvényeknek, valamint különféle összejöveteleknek, gáláknak és báloknak adott otthont az évtizedek során.