Cégek figyelem! Ma még lehet jelentkezni az egészségipari támogatási programra

Hírek2021. márc. 26.Növekedés.hu

A mai napon még jelezhetik szándékukat a vállalkozások a 23 milliárd forint keretösszegű egészségipari támogatási program előminősítésére, annak benyújtására pedig jövő szerdáig van lehetőségük.

A pályázatnak köszönhetően a közeljövőben akár újabb 50 milliárd forint értékű fejlesztés is megvalósulhat hazánkban.

A hatékony járványügyi védekezéshez kiemelten fontosak az erős magyar vállalkozások, és a cégek gyártókapacitásainak bővítése, ezért a felhívással azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatjuk, amelyek egészségipari termékek gyártása terén terveznek fejlesztéseket

mondta el György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. A program keretében már számos egészségipari beruházás valósult meg, amely hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország önálló legyen a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök és gyógyszerek gyártásában.

A felhívás (GINOP-1.2.15-20) keretében az egészségipari vállalkozások

30 millió és 2 milliárd forint közötti feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak, 35-80 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Az előleg mértéke 100 százalék. A támogatható tevékenységek között szerepel új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, gyártási licenc és know-how beszerzése, infrastrukturális és ingatlan beruházás, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatások igénybevétele.

A pályázás előminősítési tanúsítvány meglétéhez kötött, az alapadatok megadására 2021. március 26-ig, az előminősítés benyújtására 2021. március 31-ig van lehetőség az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán (egip.ifka.hu), ahol a pályázatról további részletek is elérhetők.