Elavult telekkönyvek hátráltatják a határon túli vállalkozások támogatását

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

A helyi telekkönyvek elavultsága és a magyar ajkúak előnyben részesítésének nehézségei okozzák a legtöbb gondot a határon túli kis- és középvállalkozások támogatásánál– hangzott el a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) szakpolitikai munkacsoportjának október elején tartott tanácskozásán. Több helyütt probléma, hogy az akár generációk óta tisztázatlan tulajdonviszonyok miatt a támogatásokra pályázók nem tudják igazolni a meglévő területükhöz való jogukat. Ráadásul Romániában például kezdetben még  engedték, hogy előnyben részesítsék a pályázatoknál a magyarul beszélőket, a kettős állampolgárokat, ám később kifogásolni kezdték ezt. A KMKF most keresi annak lehetőségét, hogy ténylegesen a külhoni magyarokhoz jussanak ezek a források. A tanácskozáson elhangzott: a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja a Vajdaságban és Kárpátalján "szépen megy", és Erdélyben is indulóban, illetve felfutóban van.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.