Csökkent a külföldi munkavállalást tervező lengyelek száma

Hírek2018. máj 27.Növekedés.hu

A távozást tervezők között viszont többen akarnak tartósan külföldön  letelepedni. Egy felmérés szerint a munkaképes korú lengyelek kevesebb, mint 12 százaléka foglalkozik a külföldi munkavállalás gondolatával. A Lengyel Rádió honlapja szerint ez az utóbbi négy év legalacsonyabb adata. A Lengyel Munkaközvetítő Ügynökség által megrendelt tanulmány szerint a külföldi munkavállalás legfontosabb indítéka a magasabb kereseti lehetőség. A lengyelek leggyakrabban Németországban vállalnak munkát. A második legkedveltebb célország Hollandia, amely megelőzte a korábban vonzóbb Nagy-Britanniát.   A felmérés során azonban kiderült az is, hogy a külföldi munkavállalást tervezők között növekedett a tartósan idegenben letelepedni kívánók aránya. A tanulmányt a Kantar Millward Brown közvélemény-kutató 700 ember megkérdezése alapján, március végén készítette.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.