Így népesült be Amerika!

Hírek2018. máj 27.Növekedés.hu

Négy nagy hullámban érkeztek bevándorlók Észak-Amerikába 1800-tól. Az 1900-as évek elején a magyarok is az első három között voltak. Kik és mikor népesítették be az ígéret földjét - mindössze másfél perc alatt végignézheti. Amerikát sokszor a bevándorlók nemzeteként is emlegetik, nem véletlenül. A kontinens az elmúlt két évszázad során rengeteg újonnan érkezőnek adott otthont, bár a háborúk, az éhínség, a vallási üldözés, majd a gazdasági fellendülés és a kormányzati beavatkozások mind hatással voltak a bevándorlási hullámokra.

Míg 1800 és 1820 közt összesen 700 ezer fő érkezett, addig 1840 és 1860 közt mintegy 4 millió európai települt az USA területére. A bevándorlási hullám ugyanakkor csak később tetőzött, pontosabban 1860 és 1910 között, mikor 23 millió ember érkezett a kontinensre.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=fiPq7C06zjQ Az amerikai kontinens bevándorlásának történetét Max Galka videója mutatja be az 1800-as évektől kezdve egészen 2013-ig.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.