Delta Technologies lett az Est Mediából

Hírek2020. márc. 2.MTI

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media hétfőtől hivatalosan is Delta Technologies Nyrt. néven folytatja tevékenységét, miután a Fővárosi Törvényszék befejezte a cég nevének, székhelyének és igazgatósági tagjainak megváltoztatását.

A cégbírósági bejegyzéssel a Delta csoport négy tulajdonos-menedzsere hivatalosan is csatlakozik a vállalat igazgatóságához.
A Delta hétfői közleményében felidézte: a Delta csoport és az Est Media tavaly júliusban jelentették be, hogy a tőzsdei társaság megvásárolja a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Delta csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től, amely pedig a tőzsdei társaság fő részvényesévé válik.

A Fővárosi Törvényszék által hétfőn bejegyzett változásokról az Est Media Nyrt. tavaly október 1-jén megtartott rendkívüli közgyűlése határozott.

A Delta Technologies az informatikai piacon jelenleg is meghatározó pozíciójának további erősítése érdekében a portfóliójába illeszkedő felvásárlásokat, illetve a saját termék- és szolgáltatáspaletta bővítését, valamint a pénzügyi eredmények további növelését tervezi.
A változások a Delta Technologies tőzsdei jelenlétét is érintik, amelynek részvényazonosítója a Budapesti Értéktőzsdén az "ESTMEDIA" tickernévről "DELTA" tickernévre módosul.