Digitális innováció a frontvonalban: a McKinsey&Company felvásárolja az IncepTechet

Hírek2022. feb. 17.Növekedés.hu

Tovább erősít a digitális fronton a magyar startupot megvásárló McKinsey. A digitális transzformációkra és innovációra specializálódott IncepTech-kel közös erővel nyitják meg budapesti bázisú, Európában immár a 4. stúdiójukat. Küldetésük ügyfeleiket tudással és eszközökkel felvértezni, ami lehetővé teszi számukra, hogy a digitális világban is kiemelkedően szerepeljenek.

Az új budapesti stúdió a földrészen a negyedik; a londoni, berlini es stockholmi helyszínek immár 500 szakértőt foglalkoztató hálózatába csatlakozik:

Kiemelkedő eredménynek tartjuk, hogy létrejöttével a budapesti stúdió Európa szinten is vezető digitális központtá válik, egyben tovább növekszik a McKinsey magyarországi jelenléte és a cég globális innovációs tudásbázisában betöltött szerepe. Az itt dolgozó kollegák kontinens szerte segítik majd a McKinsey ügyfeleit, köztük az európai gazdaság számtalan vezető szereplőjét, kiemelkedő  digitális innovációk sikeres végrehajtásában és az ehhez szükséges képességek kiépítésében.

– emelte ki Jánoskuti Levente, a McKinsey magyarországi irodavezető partnere.

A McKinsey alumnijai, az alapító Buslig György László, vezető társai Schay Dániel és Antal Áron, valamint az IncepTech több mint 60 szakemberből álló csapata két világ legjavát egyesíti: a magas szintű üzleti tanácsadás és a technológiai startup háttérből fakadó gyakorlatiasság kombinálásával képesek akár fél év leforgása alatt, a gondolat megszületésétől egészen a kész termék piacra viteléig megoldást nyújtani. Munkavállalóik digitális szakértők, olyan termék-fókuszú mérnökök akik mélyen érdeklődnek az üzleti kihívások iránt, és üzleti szakemberek akik szomjazzák a technológiai innovációkat.

A stúdióhoz kapcsolódó tervek és a mögöttük húzódó vezetői hitvallás jól mutatják, hogy itt a Magyarországon tipikus szolgáltatóközpontoktól gyökeresen eltérő dolog épül:

Olyan különleges szervezeti kultúrát teremtettünk, amely egyesíti magában a technológiai innováció és az üzleti tanácsadás két különböző világát, és lehetővé teszi, hogy bármely szakágról érkező ambíciózus emberek különleges fejlődési pályát járhassanak be. A stúdióban felépülő több száz fős közösségben magasan képzett fejlesztők, mérnökök, termék–designerek és digitális szakértők szorosan együttműködve, a frontvonalból építhetnek startupokat nagyvállalatok számára, és a világ legkomplexebb problémáira adnak majd újító megoldásokat.

– mondja az IncepTech alapítója, Buslig György László.

A teljeskörű, mély szakértelmet igénylő gondolkodásra nagy szükség is van:

Amikor a vállalatok üzleti problémáikra projekteket indítanak, a digitalizáció számos formája megjelenik: ki kell aknázzák az adatok és az analitika adta lehetőségeket, digitális kultúrát kell kiépítsenek, modernizálniuk kell a technológiai megoldásaikat, digitális ügyfélélményt kell kidolgozzanak, javítaniuk kell a digitális marketingen és értékesítésen, optimalizálniuk kell belső és külső folyamataikat.

– nyilatkozta Bacsó Gergely, a Közép-európai McKinsey Digital társvezető partnere.

A februárban elstartoló stúdió a két cég sok évre visszanyúló, sikeres együttműködésének eredménye.

Az IncepTech-kel megalakulásuk óta együttműködünk. Budapest már globális innovációs központnak számít a McKinsey-n belül a Panoráma/ Fintech (globális bankstratégiai elemzési és tudásközpont), a Periscope (szofisztikált árazási optimalizációs megoldások), a Finalta (fejlett banki és telekommunikációs operációs benchmarking szolgáltatások) és a Vállalati Agilitási Központ révén, melyeket az utóbbi 15 év során alakítottunk ki. Az IncepTech csatlakozása egy tudatos erőfeszítés előremutató eredménye

– fejtette ki Jánoskuti Levente, a McKinsey magyarországi irodavezető partnere.