E-autók töltési árait hasonlítja össze egy magyar startup alkalmazása

Hírek2020. júl. 27.Növekedés.hu

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem négy hallgatója által alapított Volteum startup a hétvégén jelent meg saját fejlesztésű emobilitási alkalmazásával, ami forradalmasíthatja a piacot a városi körülmények közötti autótöltés és a hosszútávú utazás tekintetében.

A Volteum applikációjával pillanatok alatt, egyszerűen összehasonlíthatóvá válnak a környéken lévő töltők függetlenül attól, hogy milyen típusúak.

Az alkalmazás segítségével könnyen kiválaszthatjuk a legolcsóbb vagy éppen a leggyorsabb töltőt, hiszen a töltőoszlopok mellett a töltés árán kívül annak idejét is látjuk.

A Volteum másik fő funkciójával az elektromos autósok hosszútávú utazásaikattervezhetik meg másodpercek alatt egész Európában.

Az ingyenesen elérhető alkalmazás megoldást nyújt a villanyautósok legnagyobb félelmére is, az utazás közbeni lemerülésre, mivel képes előrejelezni az autó töltöttségének változását egy hosszú út során, és az útvonalhoz hozzáadni az autó számára optimális töltési pontokat.

Az applikáció használatával így az elektromos autózásban és technológiában kevésbé járatos villanyautósok számára is nagyon egyszerűvé és igazi élménnyé válik a hosszútávú utazás zöldrendszámos járműveikkel.

A Volteum ipari partnerei között olyan e-mobilitásban meghatározó cégek vannak mint az NKM Mobilitás és a MOL.

A csapat tavaly még InCharge néven megnyerte a régió meghatározó energetikai startup versenyét, az MVM Edisont, ami után elsőkörös tőkebefektetésüket is bevonták a Smart Future Lab Zrt.-től.

Jelenleg a fókuszban az applikáció fő funkcióinak fejlesztése és újak beépítése, illetve az üzletfejlesztés áll, második körös befektetést a 2021-es év első felében terveznek bevonni az európai terjeszkedéshez.

Az ingyenes applikációról további információ a https://volteum.io/ érhető el, letölteni a Google Play és az AppStore áruházakban tudják az érdeklődők.