Egy asztalnál a pénzügyi szektor nagyágyúi

Hírek2018. aug 11.Növekedés.hu

Négy panelben a hazai pénz- és tőkepiaci szektor négy nagy és aktuális témáját járja körbe idén a közgazdász-vándorgyűlés pénzügyi szekciója szeptember 7-én, pénteken 9 órától a debreceni Kölcsey Központban. A szekció előadók között ezúttal is a pénzügyi intézmények első számú vezetőivel találkozhat a konferencia közönsége. A háromnapos tanácskozás két plenáris és 19 szekcióülésére mintegy 180 előadót és 900 fős, közgazdászokból álló hallgatóságot vár a cívis városba a szervező Magyar Közgazdasági Társaság.
 
A szekció első blokkjában – Nagy Márton MNB-alelnök vezetésével – a bankrendszer legfőbb kihívásait veszi sorra Jelasity Radovan, az ERSTE Bank Zrt. elnök-vezér- igazgatója; Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója; Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, az MKT főtitkára; Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke és Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. ve- zérigazgató-helyettese. A második blokk legalább ennyire aktuális: itt a lakáspiac és az otthonteremtés aktuális kérdéseit veszik sorra a résztvevők Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi rendszer elemzéséért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója moderálásával. A panel szakértő résztvevői: Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár;Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke; Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigaz- gatója; Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója és Harmati Lász- ló, az ERSTE Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese lesznek.
 
Az öngondoskodás több aspektusát vizsgálják meg a szekció délutáni, első paneljének résztvevői: Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke, a Magyar Posta Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója; Erdős Mihály, a Generali Biztosító Zrt. elnök-vezér- igazgatója; Hardy Ilona, az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár alapító elnöke; Máté- Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgató-helyettese és Horváth István, a K&H Bank Zrt. private banking igazgatóságának vezetője. E panel moderátora Kandrács Csaba, az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója lesz.
 
Az idei pénzügyi szekció programját a fintech-szektor aktualitásait tárgyaló panelbe- szélgetés zárja, Fáykiss Péter, az MNB Makroprudenciális Igazgatósága igazgatójának vezetésével. A panel résztvevői: Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályának elnökségi tagja; Strén Gábor, a Microsoft Magyarország account directora; Lemák Gábor, a FinTech Group fintech-stratégája;Jánoskuti Levente, a McKinsey irodavezető partnere; valamint Bíró Balázs, a Deloitte Magyarország partnere, a pénzügyi tanácsadási üzletág vezetője lesznek.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.