Egy cseh nagyvállalkozó tulajdonrészt vásárolna a Le Monde francia napilapban

Hírek2018. okt 20.Növekedés.hu

A 43 éves 2,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezú Daniel Kretinsky kezében van a Cseh Köztársaság legnagyobb példányszámú színes magazinja, a Blesk. A francia napilap, a Le Monde internetes honlapján arról számolt be, hogy tulajdonosa, Matthieu Pigasse, aki a Lazard befektetési bank vezérigazgatója, tárgyalásokat folytat Daniel Kretinsky cseh nagyvállalkozóval a lapot kiadó társaság 40-49 százaléknyi üzletrészének eladásáról. Daniel Kretinsky az energetikai és infrastrukturális ágazatban érintett EPH-Csoport fő tulajdonosa és vezérigazgatója, amelynek Európa-szerte működnek erőművei. Rendelkezik médiatulajdonnal is, így a Cseh Köztársaság legnagyobb példányszámú színes magazinjával, a Blesk-kel. Matthieu Pigasse a francia telekom-tulajdonos Xavier Niel-lel közösen birtokolja a Le Monde irányítási jogot biztosító tulajdonhányadát.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.