Egy éves a havi motoros matrica

Hírek2019. máj. 1.Növekedés.hu

Töretlen a motoros e-matrica (D1M) sikere. A kedvezményes áron megvásárolható (heti és havi) matricák díja a bevezetésük óta nem változott. Ennek is köszönhető, hogy a múlt esztendőben az előző évihez képest 16 százalékkal több, mintegy 100 ezer motoros e-matrica fogyott Magyarországon. Egyharmaduk a külföldiek körében talált gazdára.

A motoros matricákon belül mind közkedveltebb a kedvezményes havi jogosultság, amelyet egy esztendeje, tavaly május 1-jétől lehet megvásárolni – közölte Bartal Tamás. A NÚSZ Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a havi motoros matricából nagyjából 20 ezer darabot vásároltak az elmúlt egy évben, többségében magyarok.

A motoros matricavásárlások terén az idei év minden bizonnyal rekordév lehet. 2019 első négy hónapjában közel 50 százalékkal több fogyott ebből a jogosultságból az előző év azonos időszakához képest.

A motoros közlekedés gyorsforgalmi utakra terelődése közlekedésbiztonsági szempontból is örvendetes, mivel az autópályákon jóval kevesebb a motoros balesetek aránya, mint az alacsonyabb rendű utakon. A NÚSZ Zrt. a biztonságos közlekedés elkötelezett híve és a Közlekedési Kultúra Napja 2019 programsorozat partnere.