Íme, 2019 legígéretesebb fintech megoldása

Hírek2019. máj. 1.Növekedés.hu

A 2018-ban, négy tehetséges magyar fiatal által létrehozott PénTech névre hallgató fintech startupot választotta a szakmai zsűri 2019 legígéretesebb fintech megoldásának a legnagyobb hazai fintech konferencián, a FinTechShow-n. A PénTech 2019 márciusa óta, az MKB Fintechlab harmadik inkubációs programjának keretében kap pénzügyi és szakmai támogatást a kis- és középvállalkozások likviditási problémáit megoldó – teljes egészében digitális – számla-finanszírozási megoldásának fejlesztésére.

Az MKB Pénzügyi Csoport immár három éve támogatja a legtehetségesebb fintech startupok szakmai működését és a legjobb fintech innovációk piacra jutását.

A PénTech (www.pentech.hu) 2018 végén jelentkezett és került kiválasztásra az MKB Fintechlab harmadik inkubációs programjába, melynek keretében szakmai támogatást, pénzügyi befektetést és az MKB Bank partnerségének lehetőségét kapa. A magyar startup megoldása faktoring és számla-finanszírozási területen biztosít új megoldást, segítségével a KKV cégvezetők papírmentesen, gyorsan és egyedi árazás mellett juthatnak finanszírozáshoz. A digitális szolgáltatás várhatóan 9-12 hónapon belül lesz elérhető a hazai KKV-k számára.

Az MKB Fintechlabról:

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor Magyarország első ilyen jellegű szakmai szervezete. Működésének eredményeként a legsikeresebb fintech innovációk – mint például az MKB Private Banking Blueopes befektetési robottanácsadója – épülnek be az MKB Pénzügyi Csoport mindennapi működésébe. Az MKB Fintechlab feladata, hogy tudással, kapcsolatokkal és fejlesztésekkel támogassa az MKB Pénzügyi Csoportot digitális átalakulásában és erősítse az innovációt a csoporton belül.

Az MKB Fintechlab startup inkubációs programja a már tesztelhető fejlesztéssel rendelkező fintech startupok számára biztosít induló befektetést, személyre szabott képzési programot, sőt a legjobbak számára, az MKB Bankkal való szakmai együttműködés lehetőségét is lehetővé teszi. Az MKB Fintechlab által inkubált startupok folyamatosan a legmagasabb szintű nemzetközi elismeréseket érik el: 2017-ben Sara Koslinská-t választották az év vállalkozójának a közép-kelet-európai régióban, 2018-ban Románia legjobb startupja lett a Pago, Európa 10 legígéretesebb fintech megoldása között tartják nyilván a FintechBlocks és Limitless fejlesztéseit.  A Fintechlab szakértői rendszeres előadói a legszínvonalasabb hazai és nemzetközi szakmai fórumoknak.