Öngyógyító autó a Lamborghinitől

Tech2017. nov 13.Növekedés.hu

Sokat hallunk mostanában az önvezető autókról, de öngyógyító gépkocsikról eddig kevesebb szó esett. Most az olasz Lamborghini bejelentette, hogy létrehozta a világ első öngyógyító sportkocsiját. Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója érthetően büszkén jelentette be, az amúgy is rendkívül innovatív cég világújdonságát. Mint elmondta, a Terzo Millennio (vagyis harmadik évezred) nevű projekt egy éve indult. A fejlesztés keretében olyan sportkocsikat alakítottak ki, amelyek képesek felismerni és javítani a karosszéria repedéseit. A szuperautót az olasz cég mérnökei, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatóival közösen hozták létre. A projektnek amúgy négy pillére volt: energia, anyag-innováció, hajtómű és járműépítés, hang és érzelem. A támadó bikával fémjelzett olasz luxus-sportautók gyártó ma már a német Volkswagen-csoporthoz tartozik, végre nyereséget termel, és természetesen megőrizte az olasz alapító családnevéből származó Lamborghini márkanevét.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.