Egy svájci hotelben luxuskaranténokat nyitottak, koronavírus-teszt is jár a csomaghoz

Hírek2020. ápr. 5.Növekedés.hu

A Le Bijou svájci szálloda luxuskaranténokat nyitott, az ár 270-670 ezer forintnak megfelelő összeg között mozog éjszakánként. Az alapellátáson kívül orvosi ellátást is kapnak a vendégek, köztük koronavírus-teszttel.

A Le Bijou szállodalánc olyan apartmanokat hozott létre, ahol nyugodtan karanténba lehet vonulni. Az alapellátáson kívül orvosi ellátást is kapnak a szolgáltatást igénybe vevők, köztük koronavírus-teszttel – olvasható a CNBC oldalán.

Az apartmanok ára éjszakánként 800–2000 dollár (270-670 ezer forint) között mozog. A szolgáltatás a szállodalánc bázeli, berni, genfi, luzerni, zugi és zürichi hoteleiben elérhető.

A személyes interakciót minimálisra csökkentették: a karanténban lévőkkel csak akkor lépnek kapcsolatba, ha ezt külön kérik.

A vendégek egy mobilalkalmazás segítségével rendelhetnek ételt, kérhetnek privát séfet, de lehetőségük van saját tornaterem igénybevételére, és egy otthoni munkavégzésre alkalmas szoba is a rendelkezésükre áll.

A COVID-19 tesztelésen kívül, amely egyébként 500 dollárba (166 ezer forintba) kerül, a vendégek további egészségügyi szolgáltatásokat is igénybe vehetnek: igény szerint éjjel-nappali nővérszolgálatot is lehet kérni másfél millió forintnak megfelelő összegért.

A Le Bijou azután nyitotta meg a luxuskaranténjait, miután a vezérigazgató, Alexander Hübner észrevette, hogy a tipikus három éjszakás foglalások helyett a vendégek inkább 14 napra foglalnak. Mikor utána érdeklődött a dolognak, sokan azt mondták, hogy karanténba szeretnének vonulni a szállodában. Ezután döntött arról is, hogy kibővíti a hotel digitális szolgáltatásait egy James nevű virtuális komornyikkal, megszüntetve így az emberi kapcsolat szükségességét például a be- és kijelentkezéskor.

Érdekesség, hogy a Le Bijou korábbi vendégei között megtalálható például az a Jordan Belfort, aki a Wall Street farkasa néven híresült el, és az Apple társalapítója, Steve Wozniak is. A Le Bijou ingyenes tartózkodást ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára.