Egyedülálló lízingkalkulátor az MKB-Euroleasingtől

Hírek2021. júl. 15.Növekedés.hu

A Kia európai hálózatában elsőként a magyar importőr autókonfigurátor weboldalán érhető el integrált lízingdíj kalkulátor, melyet az MKB-Euroleasing fejlesztett, és amely már a gépjármű kiválasztása során aktuális és pontos információt nyújt a rendelkezésre álló finanszírozási ajánlatokról a leendő vásárlók számára.

A lízingkalkulátor különlegessége a jelenleg elterjedt megoldásokkal összehasonlítva abban rejlik, hogy teljes mértékben az autóvásárlási, -konfigurálási folyamatba integrálva működik. Ennek a vásárlók számára első számú kézzel fogható előnye az, hogy konkrét, az adott autóra ténylegesen elérhető finanszírozási ajánlatot jelenít meg.

Szintén lényeges, hogy a felhasználónak nem kell külön opciókban, kitöltendő mezőkben elvesznie, ezáltal az autó kiválasztásának folyamata nagymértékben egyszerűsödik.

Hogyan működik?

A Kia Magyarország honlapján, ugyanazon az oldalon, ahol az érdeklődők az autót konfigurálhatják, a kiválasztott modell alapján a kalkulátor rögtön betölti az ahhoz tartozó finanszírozási konstrukciót, majd megjeleníti a várható törlesztőrészlet és THM összegét.

A finanszírozás valós idejű számításához a konfiguráció során folyamatosan figyeli a kiválasztott modellt, a felszereltségek, színek és egyéb opciók módosításait, illetve a motorizáció adatait, mely a regisztrációs adó pontos kalkulálásához is szükséges. Ezen információk figyelembevételével, a mindig aktuális vételár alapján dinamikusan kalkulálja és jeleníti meg az adott pillanatban érvényes finanszírozási konstrukciót.

Mivel a felhasználó ténylegesen valódi, nem csupán tájékoztató jellegű lízingajánlatot kap a kiszemelt járműre, nincs szükség arra, hogy újabb lépésekben vagy más oldalakról további információt szerezzen be, így egykapus megoldásként a kalkulátor nagymértékben megkönnyíti a vásárlás előtti döntést.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Európában elsőként tudtuk elindítani ezt a fejlesztést, és külön örömmel tölt el, hogy a Kia Magyarországnak köszönhetően egy nyitott, innovatív partnerrel dolgozhattunk együtt. Bízunk abban, hogy pozitív fogadtatásra talál ez a szolgáltatás a piacon, és a leendő autóvásárlók rövid időn belül egyre több importőr, forgalmazó online felületein találkozhatnak a kalkulátorunkkal”

– mondta Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója. Hozzátette: a lízingpiac meghatározó szereplőjeként a vállalat feladatának, egyben felelősségének tartja az állandó innovációt annak érdekében, hogy mind forgalmazó partnerei, mind azok ügyfelei, vásárlói számára a legszínvonalasabb finanszírozási hátteret biztosítsa.

MKB-Euroleasing: 30 éve a piacon

Az ország egyik vezető lízingszolgáltatójaként az MKB-Euroleasing széles termékkörrel várja az érdeklődőket: a gépjárműlízing egyebek mellett megoldásokat kínál mezőgazdasági gépek és nagyhaszongépjárművek, építőipari, logisztikai és orvosi eszközök beszerzésének a finanszírozására is.

Közvetítő partnereiken keresztül országosan több mint 400 helyszínen – autókereskedésekben, bankfiókokban és egyéb finanszírozó partnereknél – vannak jelen, megbízhatóságukat pedig jól jelzi, hogy a vállalat idén már alapításának a 30. évfordulóját ünnepli.