Egyre több amerikai nyugdíjas él külföldön

Hírek2017. nov 25.Növekedés.hu

Az Egyesült Államokbeli Social Security Administration becslése szerint közel félmillió amerikai nyugdíjas tölti tartósan külföldön a nyugdíjas éveit. A trend erősödik, immár nem a klasszikus nyugdíjas-célpontok, például Florida vannak divatban, hanem a külföld, Mexikó, Franciaország, Olaszország, Costa Rica. 2010-hez képest 17 százalékkal nőtt azok száma, akik a frissen nyugdíjba vonulók közül külföldre mennek. Van, aki levegőváltozást szeretne, van, aki világot látna, az utazás egyébként a mentális jóllétre is jótékony hatással van, érdemben csökkenti a stresszt – állítja a tanulmány. Ám a legtöbben anyagi megfontolásból döntenek így. Olyan helyet keresnek maguknak, ahol a nyugdíjas évekre félretett megtakarításaik többet érnek. Az Egyesült Államokban ugyanis a lakhatás és az egészségügyi ellátás is nagyon drága, így az amerikai nyugdíjasok körében egyre gyakoribb modell, hogy a saját házát, lakását bérbe adja a nyugdíjas pár, és elköltözik egy olyan közép-amerikai városba, vagy tengerpartra, ahol havi 500 dollárért már kényelmes lakásokat, apartmanokat tud kivenni. A másik nagy megtakarítás az egészségügy. Az Egyesült Államokban az orvosi ellátás még biztosítással is nagyon drága, de Mexikóban például egy rezidens, havi 33 dollárért részt vehet az egészségügyi rendszerben. A jómódúak körében népszerű Franciaországban pedig a fél évet Az országban tartózkodó amerikaiak jogosultak lehetnek egy olyan biztosításra, amellyel az orvosi költségek 70 százalékát az állam téríti.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.