Már nem használjuk a Tripadvisort

Hírek2017. nov 25.Növekedés.hu

A Nasdaq amerikai tőzsdén jegyzett Tripadvisor világszerte az első számú utazási tanácsadó oldal, szállodákat, éttermeket, látnivalókat ajánl. Ám forgalma az elmúlt években megtorpant, még ha 2017-ben egy ideig javulás is mutatkozott. A cég legfrissebb (harmadik negyedéves) riportjából kiderül, hogy a két nagy üzleti szegmens közül a forgalom 70 százalékáért felelős szállodai ág továbbra is gyengélkedik, igaz a nem-szállodai üzletág egyre szebben teljesít. A két fő bevételek közül a tranzakciós (foglalásokhoz kötött) és a hirdetési (a rákattintásokból eredő) forgalom is apadt a szállodai szegmensben. Meglepő módon a cég azt nem tudja megugrani, hogy az asztali számítógépet használó felhasználókon realizált bevételeket meg sem közelítik az okostelefonos felhasználókon elért forgalmak. Ráadásul, hiába egyre több a látogató, de egyre kevesebb bevételt lehet realizálni rajtuk, vagyis nő azok aránya, akik csak ingyenes tájékozódásra, nézelődésre használták az oldalt. Ráadásul a Tripadvisor egyik fő partnere, az amerikaiak millióinak diszkontokat, kedvező foglalási lehetőségheket kereső Pricleine.com is csökkentette a Tripadvisornak fizetendő díjait. A csalódott elemzők pozitív megjegyzései a nem-szállodai szegmensre vonatkoznak, ahol örömteli, hogy az ágazat jövedelmezősége pozitívba váltott.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.