Elfelejtett adatot egyeztetni? - Itt vannak a teendők

Hírek2019. nov. 5.Növekedés.hu

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény értelmében a pénzügyi intézmények 2019. november 1-jén kötelesek – az adategyeztetés végrehajtásáig – zárolni azon ügyfeleik számláit, akik 2019. október 31-ig nem tettek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek.

Az MKB Bank közel teljes érintett ügyfélköre eleget tett adategyeztetési kötelezettségének - adta hírül a társaság közleménye

Azon ügyfeleink számláját, akik 2019. október 31-ig nem tettek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek, a törvény előírásainak megfelelően 2019. november 1-jén 00:00 órától zároltuk. A zárolás következtében a bankszámlák egyes funkciói nem elérhetőek, ezekre a bank megbízást sem személyesen, sem pedig elektronikus csatornán nem fogadhat be.

Az adategyeztetéssel kapcsolatos tudnivalókról a https://www.mkb.hu/adategyeztetes oldalon részletesen tájékoztatjuk ügyfeleinket.

A bankszámlák zárolását a bank csak a kötelező adategyeztetés megtörténtét és feldolgozását követően oldhatja fel, ezért kérjük a számlazárolással érintett ügyfeleinket, hogy mielőbb keressék fel az MKB Bank legközelebbi fiókját, és tegyenek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek.

  1. október 31-ét követően az adategyeztetéshez szükséges nyilatkozatok és okmánymásolatok leadása csak személyesen, bankfiókjainkban lehetséges.