Elindította veletekvagyunk.hu tájékoztató oldalát az Erste

Hírek2020. ápr. 20.Növekedés.hu

Az Erste Bank veletekvagyunk.hu címen tájékoztató oldalt indított. A portál a koronavírus-járványhoz kapcsolódó, a napi pénzügyek intézését érintő friss híreken túl egyebek mellett a hiteltörlesztési moratóriumhoz, a lakossági és vállalati hitelezéshez, valamint a befektetésekhez kapcsolódó információkkal, tájékoztató anyagokkal, elemzésekkel, tanácsokkal segíti a pénzügyi egészség megőrzését - olvasható az Erste Bank közleményében.

Az Erste Bank 200 éve az emberek jólétéért dolgozik. A jelenlegi helyzetben azonban a jólét más értelmet nyer: fizikai, mentális és pénzügyi egészséget. Az Erste ezért létrehozta a veletekvagyunk.hu oldalt. A portálon megtalálhatók a napi pénzügyek intézéséhez szükséges aktuális információk, így például a fiókok nyitvatartása, valamint a hiteltörlesztési moratóriumhoz kapcsolódó tudnivalók. A bankfióki kiszolgálás biztonsága és zavartalansága mellett most különösen fontosak az elektronikus fizetési megoldások, az otthonról bankolás. Az oldal ezen szolgáltatások használatához is segítséget nyújt tájékoztató anyagokkal, hasznos információkkal.

Az élet nem áll meg! Lakossági ügyfeleink részéről lakáshitel és Babaváró kölcsön iránt most is nagy a kereslet, a portál látogatóit ezért tanácsokkal, pénzügyi tippekkel, jövőtervezéssel támogatjuk. A vállalkozásokra is gondoltunk. A cégek a gazdaság motorjai, most azonban komoly kihívásokkal néznek szembe. A vállalkozások működését hasznos tudnivalókkal, a hitelkönnyítésekről, hitelezésről, garanciákról, kiegészítő szolgáltatásokról szóló információk mellett piaci, szektorális elemzésekkel segítjük.

Az Erste az elmúlt 200 évben több válságot is megtapasztalt, tudjuk, milyen sokat számít, hogyan reagálunk ilyen helyzetben. A veletekvagyunk.hu oldalon összeszedtük, mire kell odafigyelni, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni azoknak, akik most a megtakarításaik miatt aggódnak, vagy éppen lehetőséget látnak az utóbbi időszak jelentős tőzsdei árfolyammozgásaiban. Összeállításainkkal olyan kérdésekre keressük a választ, mint például: Mibe fektessünk a jelenlegi helyzetben?; Mibe fektetnek mások?; Mely szektorok lehetnek a válság vesztesei és nyertesei?

Az Erste Bank a pénzügyi mellett a fizikai és a mentális egészség megőrzéséhez is hozzá kíván járulni. A pénzintézet úgy döntött, első körben 50 millió forintot különít el, hogy segíteni tudja azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése, illetve a járvány hatásai ellen: az egészségügyi dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a szociális szféra szervezeteit, a társadalmilag hasznos vállalkozásokat, amelyek azért dolgoznak, hogy a legelesettebbek a mostani helyzetben is megkapják azt a támogatást, amire szükségük van.

Az Erste Bank – igazodva a Social Banking programjában foglalt célkitűzésekhez – nem csupán anyagi támogatást, pénzt kínál a kiválasztott intézményeknek, szervezeteknek. A pénzintézet a beérkező igényeknek megfelelően olyan eszközöket adományoz, amelyekre az érintetteknek szükségük van. A pénzintézet így rendelkezésükre bocsátja kapcsolatrendszerét és a beszerzések lebonyolításával is segíti az egészségügyben dolgozókat, hogy arra koncentrálhassanak, ami most a legfontosabb: az élet védelmére.

„Az Erste itt van, itt lesz és segíti a dolgozóit, ügyfeleit, a cégeket, a társadalmat, hogy a krízist mihamarabb, a lehető legkisebb sérülésekkel vészeljük át, és utána a lehető leggyorsabban újra tudjuk építeni a megszokott jólétünket. Mert tudjuk, hogy egyszer vége lesz, ezért most úgy kell cselekednünk, hogy utána mihamarabb, együtt egy új, talán még jobb pályára állhassunk” – fogalmazott Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.