Elképesztő mennyiségű áru érkezik Kínából

Hírek2017. dec 1.Növekedés.hu

Jelentősen megugrott a Budapesten végzett vámkezelések száma, mivel egyre több áru érkezik Kínából. Ezen kívül elindult az első közvetlen tehervonat is Kínába!

Budapesten a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság illetékességi területén 3 nagy konténerterminál található, így a legtöbb Kínából érkező import konténerárut az itt szolgálatot teljesítő pénzügyőrök vámkezelik. A konténerterminálok elsősorban a nagy európai kikötőkbe (pl.:  Hamburg, Koper, Pireusz) érkező árukat szállító úgynevezett irányvonatokat (nagy mennyiségű árut, több vasúti kocsin szállító közvetlen tehervonatokat) fogadják.

Az elmúlt évhez viszonyítva ezeken a terminálokon jelentős forgalomnövekedés volt. Míg 2016 első tíz hónapjában 1 803 vonaton, több mint 42 ezer EU-n kívüli árut tartalmazó konténer érkezett, addig az idei év hasonló időszakában már majdnem 55 ezer konténert hozott 2 164 vonatszerelvény.

Idén májustól rendszeresen érkeznek közvetlen tehervonatok Kínából, Xian és Changsa városából. A forgalom növekedése érezhető a vámbevételeken is. A Dél-Budapesti Adó- és Vámigazgatóságnál 2016 októberéig majdnem 10 milliárd forint vámbevétel keletkezett az import vámkezelésekkel, míg ez a szám 2017-ben több mint 15 milliárd forintra emelkedett.

A Kínával való közvetlen vasúti összeköttetésnek köszönhetően november 27-én elindult Magyarországról az első export irányvonat Changsa városába.

 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.