Ennyiért ebédelhet Amal Clooney-val

Hírek2019. ápr. 6.Növekedés.hu

Jótékony célú árverésen 8100 dollárért (közel kétmillió forintért) vásárolt egy közös ebédet Amal Clooney-val, a Columbia Egyetem vendégprofesszorával az egyik joghallgató.

A Columbia Egyetem alapítványának aukcióján lehetett licitálni egy New York-i, két Michelin-csillagos francia étteremben elkölthető ebédre az egyetem két professzor asszonya, Amal Clooney és Sarah Cleveland társaságában – értesült a Page Six nevű internetes portál.

A Jogot az ételnek (és pezsgőnek)! című kikiáltási tárgyért, vagyis inkább lehetőségért egy elsőéves joghallgató 8100 dollárt (több mint 2 millió forintot) fizetett. A nyeremény hat fő részére szól, így a nyertest arra buzdították, hogy a barátait is hívja meg az elegáns étterembe.

Az árverés bevételét egyébként a diákok jogsegély szolgálatának támogatására ajánlják fel. 

Amal Clooney 2015-ös és 2016-os tavaszi szemeszterekben a Columbiai Jogi Egyetem Emberi Jogi Intézenek vendégelőadója és főmunkatársa volt. Sarah Clevelandel együtt oktatója volt Cleveland egy kurzusának az emberi jogokról és az emberi jogi perekről.

A 41 éves jogásznő bár George Clooney világhírű színésszel kötött házassága révén került reflektorfénybe, emberi jogi ügyvédként is elismert. Dolgozott többek között Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár mellett is, amikor a politikus a világszervezet szíriai különmegbízottjaként próbált közvetíteni a polgárháborúban részt vevő felek között, de ő védte Julian Assange-ot, a WikiLeaks alapítóját is kiadatási ügyében.

De nem Amal Clooney az egyetlen, akinek egyetlen közös ebédért hatalmas összeget fizetnek. Egy étkezés Warren Buffett-tel valakinek legutóbb például 3,3 millió dollárt ért. Az amerikai üzletember évente "megvásárolható" egy-egy beszélgetős program erejéig, jótékony célból. A 3,3 millió dolláros összeget a San Francisco-i hajléktalanokat segítő Glide Foundation nevű alapítványnak ajánlotta fel a milliárdos.