Európa legjobb családi vállalkozása: az olaszteleki kastélyszálló

Hírek2018. nov 20.Növekedés.hu

Európa legjobb családi vállalkozása díját kapta a Kovászna megyében található olaszteleki kastélyszálló.  A Daniel szállót működtető Rácz Lilla és Rácz Attila székelyföldi cégét az SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájában díjazták. A SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájának nyertese csakis olyan cég lehet, amelynek tevékenysége túlmutat a saját területén és hatással van a közösségre, ugyanakkor követendő példa lehet kezdő vállalkozások számára is. Az olaszteleki házaspár vállalkozása azért is figyelemre méltó, mert a helyi gazdaság erejét a kis- és közepes vállalkozások adják, az idegenforgalomban a családi vállalkozásoknak különösen fontos szerepe és nagy hagyománya van Európában. A Rácz házaspár nőtagja közgazdász, marketinges végzettségű, férje közgazdász-informatikus. Bukarestben dolgoztak, és keresték a haza, Erdélybe vezető útjukat.  Otthon nem igazán remélhettek a szakmájuknak megfelelő állást, így merült fel a turizmus, és abban is valami különlegeset szerettek volna csinálni. Erdővidék egyik legismertebb műemléképületét 1621-ben Daniel Mihály, Háromszék alkapitánya építtette a Bethlen Gábor fejedelemtől kapott birtokára. Az épület 2010-ben került Rácz Attila és Rácz Lilla tulajdonába, akik európai uniós forrásokból restaurálták és alakították át szállóvá a kastélyt, ami Castle Hotel Daniel néven működik.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.