Európa legjobb családi vállalkozása: az olaszteleki kastélyszálló

Hírek2018. nov 20.Növekedés.hu

Európa legjobb családi vállalkozása díját kapta a Kovászna megyében található olaszteleki kastélyszálló.  A Daniel szállót működtető Rácz Lilla és Rácz Attila székelyföldi cégét az SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájában díjazták. A SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájának nyertese csakis olyan cég lehet, amelynek tevékenysége túlmutat a saját területén és hatással van a közösségre, ugyanakkor követendő példa lehet kezdő vállalkozások számára is. Az olaszteleki házaspár vállalkozása azért is figyelemre méltó, mert a helyi gazdaság erejét a kis- és közepes vállalkozások adják, az idegenforgalomban a családi vállalkozásoknak különösen fontos szerepe és nagy hagyománya van Európában. A Rácz házaspár nőtagja közgazdász, marketinges végzettségű, férje közgazdász-informatikus. Bukarestben dolgoztak, és keresték a haza, Erdélybe vezető útjukat.  Otthon nem igazán remélhettek a szakmájuknak megfelelő állást, így merült fel a turizmus, és abban is valami különlegeset szerettek volna csinálni. Erdővidék egyik legismertebb műemléképületét 1621-ben Daniel Mihály, Háromszék alkapitánya építtette a Bethlen Gábor fejedelemtől kapott birtokára. Az épület 2010-ben került Rácz Attila és Rácz Lilla tulajdonába, akik európai uniós forrásokból restaurálták és alakították át szállóvá a kastélyt, ami Castle Hotel Daniel néven működik.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.